CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 18, 2011

Segmen : Anda dan Gajet Kesayangan Anda


tadi gi jejalan kat bloq cik si cempaka biru nampak dia ada join segmen yg memang mnarik prhatian i...yg dibuat oleh encik hackers..so, i nak join jgk la...i nak tayang jgk apa gajet a.k.a bf kesayangan i ni...ahaks..

bf yg no 1, of course yg i paling syg....
v
v


 ~ syg giler nih, sbb klu xde bf i ni...mcm mna nk snap2 gmbr, nk call family i kt kg. and for sure benda ni boleh kalahkan mnusia yg bakal jd pakwe i..haha...gurau2..bf i ni i angkut pegi mna2 je...msuk toilet je tak...haha..kadang2 ada jgk la (kantoii....haha)


bf yg no 2 and mungkin jgk yg last

 v
 v


yg ni syg jgk...lappy ni baba belikan lps sbb dpt msuk u..syg benda ni sbb dlm ni ada sgala bgai nota kuliah dari sem 1, assignment, movie, game, lagu...hahaha..banyak2...angkut pi mna2 jgk la kalu rajin kan..haha. kalu xde benda ni memang B.O.S.A.N sangat...hahaha


sekian...assalamualaikum...


Saturday, April 16, 2011

SAYA JOIN BLOGLIST SCHA



memang kena lah kan banner ni ngan blog saya..sbb wrna mcm ada lebih dan kurang...hahaha.
dan saya ingin menyatakan bahawa saya bertuah menjadi followers cik scha.
sesiapa nak join bloglist cik scha, sila klik nursyahida-thisisme

Thursday, April 14, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI


sila klik BEN ASHAARI untuk sertai segmen ini jugak !!

Wednesday, April 13, 2011

aku tak nak jadi macam sekarang !!!

entri ni memang byk kaitan dgn lagu yg aku perdengarkan dlm blog aku ni
v
v
v

Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

~~ best kan kalu macam ni...hidup masa kecik xpyh nk pikir masalah. pikir masalah ni sampai nak pecah kepala pon xkan selesai. dah la bila dah besar macam ni jauh dari family. sangat tidak seronok. masa kecik dulu g memancing ngan abang2 spupu, pakcik slalu dukung, baba bawak jalan-jalan makan aiskrim. indahnya kenangan itu. walaupun masa kecik dulu nakal, slalu kena rotan, zaman tu tetap indah. 

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

~~ balik sekolah, gi mengaji ngan adik naik basikal. kadang-kadang main lumba-lumba basikal. balik mengaji pergi kedai, beli gula-gula. kalau hujan pulak, memang aku gi mengaji jalan kaki la, yela...mana tak nye, nak pegang payung lagi, kayuh basikal lagi. kadang-kadang sampai basah kuyup baju kena hujan. indahnya memori itu. kalau dah malas sangat, aku tipu umi & baba, cakap sakit perut la, penat la, tapi ada jugak sekali sekala aku berani nak terus terang yang aku malas, last-last kena marah...adoooiii...hehe. 


~~ bila dah besar macam ni, banyak betul benda nak kena fikir. nak kena berdikari, kena jaga hati orang, kena fikir pasal cinta, nanti nak kena kawin. tambah lagi bila dah besar ni dah kurang kecomelan yang wujud masa kecik dulu, so, susah la sikit nak cari teman hidup. kalau aku cakap, aku nak terus kecik macam dulu, memang tak logik la kan dan bukan juga untuk menyesali dengan apa yg telah ditakdirkan untuk aku selama hari ini. bila ada banyak masalah lagi la aku nak nyanyi lagu ni kuat-kuat !! geram !! nak nangis laju-laju !! kalau aku diberi pilihan aku tak nak kedaan seperti sekarang....


sekian, terima kasih.........assalamualaikum....

Sunday, April 3, 2011

bila aku bermimpi pelik

haishhh....gusar bila ingat mimpi yg bakal aku critakan ni...tak tau kenapa dan mengapa aku dapat mimpi gitu...tp as long as tak ganggu khidupan harian kau, i don't mind...aku mimpi pasal seekor lipas, seekor lipas, seekor lipas..saja nak ulang banyak2 kali sbb nk pstikan btol ke tak mimpi tu...


memang smua lipas mcm gmbar kt atas ni kan? lipas yg dalam mimpi aku tu, memang pelik...bila aku nampak sekor aku tangkap lps tu p buang kt luar rumah...dtg lagi, aku tangkap lagi, g buang lagi...smpai byk kali jgk la aku duk buat benda yg sama je...tapi....bila aku pikir blk, btol ke lipas tu sekor?? adeeehhh....
aku rasa ni msti disebabkan aku tangkap lipas dlm bberapa hari lps...bukan apa...aku kesian kat kawan2, dorang tkut lipas..sbagai kwn yg x tkut ngn serangga yg d takuti rmai gadis 2, aku tangkap la...dah dorg duk jerit2 bila nampak lipas...haru jgk la rumah jadi nya...sape2 yang x tkut dan suka jd penyelamat kwn2 yg tkut lipas ni...jgn lupa cuci tgn lps tangkap tu ye...sbb K.O.T.O.R.....

OK..SEKIAN, ASSALAMUALAIKUM....